Levenscoaching

Levens coaching is coaching op de belangrijke levensgebieden van een mensenleven en dan vooral ook op de samenhang daartussen. Hierbij kun je denken aan: relaties, werk, vrije tijd, financieel, zingeving etc. In principe kun je met alle vragen bij me terecht. Sommige vragen en/of mensen kan ik beter ondersteunen dan andere. Dat verschilt vanwege persoonlijke interesses, voorkeuren, ervaringen etc. We worden allemaal door iets of iemand ‘aangesproken’, meestal weten we dat pas zeker als we iemand ontmoeten.

Om je alvast een indruk te geven van wat ik kan staat hieronder een opsomming van mijn kwaliteiten en ervaringsgebieden. Als dat past bij waar jij behoefte aan hebt dan kunnen we samen de magie haar werk laten doen. Mijn kwaliteiten zijn:

 • Ik zie goed of en hoe iemand tot zijn recht komt. Wat zijn sterke punten en wat loopt minder soepel. Wat zijn je drijfveren en blijft je motor gezond draaien?
 • Ik versta de kunst om duidelijk op de inhoud en zacht op de persoon te zijn. Met mijn woorden ben ik zorgvuldig, geduldig en zacht. En duidelijk.
 • Vragen stellen, als ik iets niet begrijp of niet weet. Ik ben nieuwsgierig vanuit een warme en oprechte belangstelling naar mijn medemens.
 • Ik kan zichtbaar maken wat gezien mag worden. Soms is dat vanuit een ander perspectief naar iets kijken, soms is dat iets naar boven halen wat nog verstopt zit.
 • Het werken vanuit en met intuïtie. Dat is het horen van de fluistering, die innerlijke wijsheid die in ieder mens zit en waar iedereen mee kan werken.

In het leven gaan we het liefst om met mensen die een (beetje) op onszelf lijken. Dat helpt met de ‘click’. De volgende puzzelstukken zijn onderdeel van mijn leven.

 • Financiële dienstverlening: analyse en leidinggevende. Ik ken de prestatiecultuur en het spanningsveld tussen commercie en risico. Samen hard werken en samen ook plezier maken. En ook heel veel administratieve rompslomp.
 • Vrijwilligersorganisaties: vrijwillig maar niet vrijblijvend, komen en gaan van mensen, subsidies en regels, weinig middelen en zo veel willen.
 • Multicultureel: gewoond en gewerkt in het buitenland, heb een gezin waarin iedereen allochtoon is behalve ik. ‘integreren’ heb ik gedaan.
 • Schrijven: een boek geschreven en uitgebracht in eigen beheer. Mijn dromen zijn groot, nog meer boeken te schrijven.
 • Schilderen: illustraties in mijn boek zijn ook van mijn hand. Kleurrijk, naïef, speels en vol uitdrukking. Er gebeurt veel in mijn schilderijen, je ziet elke keer iets nieuws.
 • Koken: wecken, jammen, bakken, van niets iets maken. En steeds maar weer opnieuw proberen. Ooit komt er nog een kookboek. Dat wordt gestaag opgebouwd met alles wat ik neerpen en inplak in mijn kookschrift.

Met dit pakket denk ik je verdieping te kunnen bieden wat je ondersteunt bij het lopen van je persoonlijke pad. Als gevolg daarvan kun je, wat wijzer en met meer zicht op het hoe en wat van jezelf en je leven, dit vervolgen.